Sociale Huiskamer geopend

In aanwezigheid van diverse genodigden vond op woensdag 1 februari  in het Catharina Gasthuis in de Suite de officiële en feestelijke opening van de Sociale Huiskamer plaats. Wethouder Borgonjen en hoofdsponsor Erik Tuk verrichtten samen de opening door onder een haag van ballonnen te lopen en deze los te koppelen.

Voorafgaand aan deze opening vond een korte demonstratie plaats waarbij ook een actieve bijdrage van de genodigden werd gevraagd.

Hoofdsponsor van de Sociale Huiskamer is  Erik Tuk en het team van Sportpraktijk Brielle. De verzorging  van de ballonnenboog en ballonbloemen tijdens de opening zijn  beschikbaar gesteld door Astrid Severens (Jeppiekids).

Sociale Huiskamer

De Sociale Huiskamer vindt om de veertien dagen plaats, is kleinschalig en biedt de geborgenheid van een thuisomgeving. Ouderen kunnen met hun vragen terecht en kunnen met elkaar in gesprek gaan.  Naast het creëren van een geborgen en veilige omgeving worden ook activiteiten ondernomen zoals (sportieve)
geheugentraining en het maken van muziek. De Sociale Huiskamer fungeert daarnaast ook als ontlasting van en als vraagbaak voor mantelzorgers.

Het  programma is een steuntje in de rug voor (kwetsbare) ouderen die zolang mogelijk thuis willen blijven wonen. Door deelname aan het programma komt de oudere meer buiten.

Deelname aan de huiskamer gebeurt via intakegesprekken en beperkt zich tot acht deelnemers. Bij overschrijding van dit aantal wordt er gewerkt met een wachtlijst.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Welzijn Ouderen via telefoonnummer ( 0181) 416 86