Dementie Vriendelijk

Vrijwilligers van Welzijn Ouderen, SBO Hellevoetsluis en Stichting MEE maken zich samen sterk voor een dementievriendelijke samenleving. In de Infirmerie te Brielle kregen zij op 8 juni de praktijktraining ‘goed omgaan met dementie’.

Het aantal mensen met dementie neemt toe. Maatschappelijke organisaties en hun vrijwilligers krijgen hier steeds meer mee te maken. Meer kennis van de ziekte, wat het doet met mensen en hoe je goed omgaat met dementie, is daarom heel belangrijk.

De trainers Ronald van Vliet en Ria Los van “Samen Dementie Vriendelijk” gaven de training in 2 delen. Het 1e deel gaat in op de theorie en tijdens het 2e deel oefenen deelnemers praktijksituaties met een kaartspel.

Na afloop van de training zijn de vrijwilligers verblijd met een certificaat.

Komende jaren worden er meer trainingen georganiseerd. De eerstvolgende zal in het najaar van 2017 zijn.

Doel is dat uiteindelijk iedereen een bijdrage kan leveren aan een dementievriendelijke samenleving.

U wilt ook bijdragen aan een dementievriendelijke samenleving? Op https://samendementievriendelijk.nl vindt u meer informatie en kunt u de cursus online volgen.