Bouw nieuw zorgcomplex in Brielle

Catharina Stichting, Blokland en Altera ondertekenen samenwerkingsovereenkomst voor bouw nieuw zorgcomplex in Brielle

Catharina Stichting heeft onlangs de samenwerkingsovereenkomst getekend met Gebroeders Blokland en Altera voor de bouw van een nieuw woonzorgcomplex aan de Burgemeester H. van Sleenstraat in Brielle. Hiervoor is intensief samengewerkt met de gemeente.

“Ik ben blij dat de Catharina Stichting huisvesting houdt binnen de vesting. Het is een mooie ontwikkeling dat er een nieuw woonzorgcomplex met huurappartementen komt aan de Burgemeester H. van Sleenstraat voor de oudere doelgroep in Brielle. Hiermee komen we tegemoet aan de behoefte voor wonen en zorgen die onder deze doelgroep leeft. Ik ben daar heel blij mee”, aldus André Schoon, wethouder Wonen.

Het complex zal naast 28 psychogeriatrische eenheden en een welzijnscentrum, 44 huurappartementen voor een oudere doelgroep hebben.
Het duurzame project wordt ontwikkeld en gebouwd door Gebroeders Blokland. De start van de bouw is beoogd in april 2019, de oplevering is naar verwachting medio 2020.

Catharina Stichting is verheugd om in 2020 de nieuwe locatie binnen de vesting van Brielle te kunnen betrekken. Hans Biezemans, bestuurder van Catharina Stichting: “Ouderen met dementie krijgen optimale zorg in een nieuwe, hoogwaardige en prettige leefomgeving. De locatie zal worden uitgerust met veel domotica, zodat leven met dementie in vrijheid ook in Brielle tot de standaard gaat behoren. In de huurappartementen is eveneens afname van zorg mogelijk. Welzijn Ouderen verhuist naar de nieuwbouw waardoor een brede welzijnsfunctie en toekomstbestendig welzijn mogelijk is”.